nieuws

Winst Pechiney stort in elkaar

bouwbreed

Het Franse aluminium-con cern Pechiney, met een vestiging in Vlissingen, heeft zijn geconsolideerde nettowinst vorig jaar met 75 procent zien dalen van 820 miljoen frank (f. 273 miljoen) tot 203 miljoen frank (f. 68 miljoen). De omzet verminderde van 71 miljard frank tot 65,4 miljard frank.

Het staatsbedrijf Pechiney heeft vorig jaar over een breed front de marges zien teruglopen. Het bedrijfsresultaat van de aluminium-activiteiten van Pechiney zakte van 1,47 miljard tot 621 miljoen frank.

Pechiney verwacht over de eerste zes maanden dit jaar een verlies voor mogelijke buitengewone baten. Herstructureringsmaatregelen ke in de tweede helft van dit jaar echter leiden tot een verbetering van het resultaat, wat ook een gevolg kan zijn van de seizoensgebonden toeneming van de verpakkingsactiviteiten. Cijfers wilde Pechiney evenwel niet geven.

Reageer op dit artikel