nieuws

Vinieri komt met gelede mini graaf-laadmachine

bouwbreed

Het Italiaanse machinemerk Vinieri, waarvan de kleine geknikte wielladers en graaflaadcombinaties via Spoorijzer en in later stadium door Decauville in ons land bekendheid kregen, is sinds kort gehuisvest bij Ro-Ad BV, Barneveld.

De verschuiving in het importschap is indirect het gevolg van de overname, begin dit jaar, van Decauville in Brussel door Van Gemert BV. Daarbij werden enkele machinenamen, zoals Furukawa en Extec, in het leveringsprogramma van Van Gemert ingepast. Dat gold echter niet voor de Vinieri-machines. Deze vonden onderdak bij Ro-Ad. Dat bedrijf verkoopt reeds machineprodukten van Daewoo (zware graafmachines), Eder (lichte graafmachines) en de Hanixminigravers. De graaf-laadcombinaties en laadschoppen van Vinieri vormen derhalve een interessante aanvulling op dit grondverzetprogramma.

Naar verluidt is de Italiaanse producent van plan op de machinebeurs te Verona in mei enkele aanvullingen op het programma te introduceren.

Om welke modellen het gaat kon de kersverse importeur nog niet meedelen. Opmerkelijk is dat Vinieri, dat zich tot nu toe bezighield met de fabricage van kleinere typen gelede laadschoppen, nu ook met een groter model gaat komen en wel in de klasse 1500-1600 liter, uiteraard in geknikte uitvoering. Kreeg de 4.63C laadschop vorig jaar een opvolger met de verbeterde en tevens krachtiger D-versie, ook de 3.63C zal binnenkort in een Duitvoering worden gebracht, een machine met meer motorvermogen en derhalve ook betere prestaties. De lijn graaflaadcombinaties wordt eveneens met een nieuw model uitgebreid, echter niet naar boven met een grotere machine, maar met een mini-graaflaadmachine, die in het programma een plaatsje gaat krijgen onder de 620 liter Vinieri type 2.23.

Kortom, in de klasse met een laadbak van niet groter dan 400 tot 500 liter. Vinieri blijft bij dit machinemodel overigens ook het concept van knikbesturing trouw. En daarmee zou de Italiaanse fabrikant de eerste zijn die in de categorie graaflaadcombinaties een dergelijke kleine machine introduceert in gelede uitvoering.

Reageer op dit artikel