nieuws

Veel warm water en cv in ketel gecombineerd

bouwbreed Premium

In de Combiketel SD 623 XE, een VR(Verbeterde Rendements)-ketel, zijn de eigenschappen van de Variobadgeiser met die van een verwarmingsketel gecombineerd. De ketel is bovendien zuinig met energie.

Hij heeft een vollastrendement van 81% op bovenwaarde. Het warmwaterrendement van de Combiketel bedraagt 61 tot 63%. Door zijn compacte bouw is het toestel bijna overal in een woning te plaatsen. Het is een gesloten systeem, zodat de plaatsingsvrijheid optimaal is.

Vrijwel elk gevoerd rookgasafvoersysteem past op het toestel. De ketel bevat een tweetraps modulerende brander, wat een zekere aardgasbesparing met zich brengt. Volgens de leverencier Saunier Duval Nederland BV te Hoofddorp bedraagt deze besparing in vergelijking met gelijksoortige ketels al gauw 125m3 per jaar.

De 623 XE is verder uitgerust met een pompschakelaar; een toch belangrijke besparing op elektrische energie voor de pompwerking. Deze schakelt alleen in wanneer er warmtevraag is. De ketel is traploos in te stellen voor capaciteiten van 8- tot 24 kW en is daardoor zowel geschikt voor grote als kleine woningen. De VR-ketel is voorzien van een automatische elektronische ontsteking.

Dat geeft een besparing op zowel elektriciteits- als aardgasverbruik. Veel gebruik van composiet (kunststof) onderdelen vermindert de onderhoudskosten en verhoogt de levensduur.

Het toestel is aan te sluiten met behulp van een aansluitbeugel.

Daarop zijn alle benodigde afsluiters en koppelingen voorgemonteerd. Dat geeft de installateur een behoorlijke tijdsbesparing bij het aansluiten.

Reageer op dit artikel