nieuws

Uitval onder hbo-studenten stijgt snel

bouwbreed

Het aantal hbo-studenten dat zonder diploma de opleiding verlaat, stijgt de afgelopen jaren zeer snel. Vooral het eerste studiejaar wordt door de studenten beschouwd als een ‘slachting’ en een ‘afvalrace, waarbij zon 40 procent moet afhaken.

De prestaties van HBO-studenten beginnen daarmee aardig te lijken op die van universitaire studenten, terwijl ze tot nu toe altijd veel beter scoorden. Dat blijkt uit een vergelijking van studierichtingen die wordt gepubliceerd in het maandblad HBO-journaal.

De hbo-scholen zijn opvallend zwijgzaam over de prestaties van de studenten, zo blijkt.

Hoeveel studenten elk jaar de opleiding zonder diploma verlaten, is bij de meeste hogescholen moeilijk te achterhalen.

Het aantal uitvallers blijkt de afgelopen vijf jaar gemiddeld te zijn gestegen van 17000 tot 24000 per jaar.

Reageer op dit artikel