nieuws

Stichting handelt schade cultureel erfgoed af

bouwbreed Premium

Roermond heeft nog niet afgerekend met de aardbeving die de stad en de directe omgeving op 13 april vorig jaar trof. Een speciale stichting gaat zich op korte termijn bezighouden met de afhandeling van de aardbevingsschade aan het culturele erfgoed:vernielde kerken en monumentale gebouwen. Burgemeester H. Kaiser van Roermond heeft dit bekendgemaakt.

Directeur-generaal openbare orde en veiligheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken mr. H. Borghouts nam het eindverslag van de Stichting Rampenfonds Aardbeving Limburg in ontvangst. De gevolgen voor het culturele erfgoed ke ter hand worden genomen nu de schade aan particuliere woningen geheel is afgehandeld.

Samen met zijn collega Smeets van de gemeente Roerdalen onthulde Kaiser op het Roermondse Munsterplein een herinneringsmonument aan de aardbeving. De commissaris van de koningin in Limburg, E.

Mastenbroek, gaf in de Nederlandse Hervormde Kerk in Roermond het officiele startsein voor het herstel van het door de aardbeving beschadigde culturele erfgoed.

Reageer op dit artikel