nieuws

Schuld Duitse Treuhand ruim DM250 miljard

bouwbreed

De totale schuld van de Duitse Treuhand-organisatie, die is belast met de sanering en privatisering van het voormalige Oostduitse bedrijfsleven, zal dit jaar oplopen van f. 280 tot f. 300 miljard. Financiele topman H. Hornef van Treuhand deelde dit in Wenen mee. Volgens Treuhand-directeur P.

Hadrys moet de financiele behoefte van de organisatie in de toekomst meer dan tot nu toe, worden gedekt via de kapitaalmarkt. Dit jaar moet DM40 miljard uit de kapitaalmarkt worden gehaald via tien- en vijfjarige leningen. Daardoor zal eind dit jaar voor DM110 miljard aan Treuhand-verplichtingen via de kapitaalmarkt zijn gedekt. Van de oorspronkelijk 12800 ondernemingen in het oosten van Duitsland heeft de Treuhand volgens eigen zeggen op 1500 na alle geprivatiseerd of stilgelegd. Buitenlandse bedrijven hebben 550 bedrijven overgenomen en daarbij toezeggingen gedaan voor investeringen ter waarde van DM17 miljard.

Franse ondernemingen nemen naar omvang van de investeringen de eerste plaats in, terwijl de Zwitsers geoordeeld naar aantal overnemingen vooroplopen. Zij kochten honderd Duitse bedrijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels