nieuws

Schoonmaak bij IM is op goede weg

bouwbreed

De grote schoonmaak bij Internatio-Muller (IM) heeft succes gehad. Uit voorlopige cijfers -eind deze week licht het techniek-, transport en handelsconcern de resultaten over 1992 toe- blijkt dat het verlies werd omgebogen in winst. Bij een omzet van f. 2,8 miljard werd een positief resultaat geboekt van f. 30,1 miljoen. Over 1991 werd nog een verlies geleden van f. 121,3 miljoen.

Als onderdeel van de herstructurering werden de technischeactiviteiten gebundeld in Imtech in Zotermeer. Vorige week werd deze nieuwe organisatie, waaronder onder andere Van Rietschoten en Houwens en Van Buuren-Van Swaay vallen, gepresenteerd.

Volgens de IM-top heeft dit nieuwe cluster goed gefunctioneerd. Werktuigbouw en infratechniek (computernetwerken) presteerden beter dan in 1991.

Daarentegen vielen de installatiewerkzaamheden tegen. Van Rietschoten en Houwens Technology in Sliedrecht kampte met hoge kosten en te weinig opdrachten. Als gevolg daarvan moest er een personeelsreductie worden doorgevoerd.

Reageer op dit artikel