nieuws

Rondweg om stad moet centrum van Sneek ontlasten

bouwbreed Premium

De gemeente Sneek wil binnen vijf jaar beginnen met de aanleg van de oostelijke rondweg om Sneek. Het po omvat vier kunstwerken waaronder een aquaduct en gaat circa f. 65 miljoen kosten. De rondweg moet de A7 verbinden met de N354 naar Leeuwarden.

De aanleg van de ontbrekende schakel in de stadsrondweg is nodig om het centrum te ontlasten. Verder hoopt de gemeente dat de nieuwe weg de recreatieve ontwikkelingen langs Sneek en het Snekermeer zal stimuleren.

Het complete po beslaat een weglengte van 3300 meter. Het aquaduct zal onder de Houkesloot, de verbinding tussen Sneek en het Snekermeer, worden aangelegd. Omdat de ruimte ontbreekt voor een open constructie met aarden talud zoals bij Grouw, zal het aquaduct waarschijnlijk bestaan uit een betonnen bak.

Verder wordt een aantal minirotondes en twee vaste bruggen over de Oudvaart en de Offringa Wierstervaart aangelegd. Langs de rondweg komt een fietspad.

Het gemeentebestuur zag af van de aanleg van een speciale rijstrook voor het landbouwverkeer. Voor deze variant zou nog eens f. 14 miljoen extra nodig zijn. Momenteel bekijkt de gemeente Sneek de diverse subsidiemogelijkheden bij provincie, rijksoverheid en Brussel en wordt het po planologisch afgerond.

Reageer op dit artikel