nieuws

Renoflex kunststof buis voert rookgas af

bouwbreed Premium

Draka Polva heeft de Reno–flex op de markt gebracht.

Dit is een rookgasafvoersysteem van kunststof. Het is een flexibele buis, die in bestaande bouwkundige rookgaskanalen van HR-(Hoog Rendement)ketels is in te voeren.

Deze Renoflex is uitsluitend geschikt om te worden toegepast in die kanalen, waarbij de rookgastemperaturen laag zijn, namelijk niet hoger dan 160 grC.

De diameter van de invoerbuis is vooralsnog beperkt tot 80 mm. Grotere diameters zijn wel in voorbereiding. De buis is door zijn flexibiliteit snel in bouwkundige rookgaskanalen aan te brengen. Hij is in complexe ook niet rechte kanalen in te voeren.

Lichtgewicht De buis is op rollen te leveren en op de juiste lengte af te korten, waardoor geen materiaalverlies ontstaat. Hij is licht van gewicht, wat de verwerking vergemakkelijkt.

Er zijn hulpstukken zoals aansluitstukken, bochten, T-stukken en afdekkappen mee te leveren. De verbindingen hebben een trekvastheid van meer dan 500 N. De buis, gemaakt van de grondstof PVDF (polyvinylideenfluoride), is bestand tegen alle voorkomende chemische verbindingen, die in de kanalen voorkomen. De Renoflex is goedgekeurd door het VEG-gasinstituut en een aantal buitenlandse instituten. Hij heeft een Gaskeurmerk van het VEG.

Renovatie De buis is bij uitstek geschikt voor renovatiedoeleinden van rookgaskanalen bij het plaatsen van HR-ketels. Bij HR-ketels bewegen de rookgastemperaturen zich tussen de 30 grC en maximaal 130 grC. Hoe lager de rookgastemperatuur is hoe sneller er condensatie optreedt. Ter voorkoming van vochtdoorslag in gemetselde schoorstenen en dergelijke, is een beschermende buis nodig die dat tegengaat.

Reageer op dit artikel