nieuws

PvdA-wethouders schoorvoetend achter ‘Adam naar 2005’

bouwbreed Premium

De notitie ‘Amsterdam naar 2005’ heeft, zij het na nogal wat commotie in het college van B en W toch het fiat gekregen van alle leden in dat college. Aanvankelijk wilden de PvdA-wethouders Jonker, Wildekamp en Genet de notitie niet ondertekenen omdat zij andere ideeen hadden over de toekomstige ontwikkeling van de stad.

In plaats van grote investeringen in het IJ-oeverpo, de woningbouwlocatie NieuwOost en de noord-zuid railverbinding, kan er volgens de PvdA-bestuurders beter geld worden gestoken in de bestaande stad.

De wethouders bonden in nadat burgemeester Van Thijn wethouder P.Jonker van Economische Zaken suggereerde dat hij beter kon vertrekken als hij niet van gedachten veranderde. Volgens de burgemeester en de overige vier wethouders van Groen Links, D66 en de VVD wordt de onderhandelingspositie van Amsterdam tegenover het rijk krachtiger als Amsterdam eensgezind de bereidheid toont om zelf ook diep in de buidel te tasten.

De PvdA-bestuurders vrezen echter grote financiele risicos en vinden dat nieuwe begrotingstekorten moeten worden voorkomen.

Reageer op dit artikel