nieuws

Prachtig voorjaarsweer in West-Europa maar in het …

bouwbreed

Prachtig voorjaarsweer in West-Europa maar in het noorden van Scandinavie is het nog steeds ongewoon koud.

In het Finse Sodankyla zakte de temperatuur gisterochtend tot -24OC. Zo koud is het op zon ver gevorderd tijdstip (21 april) niet meer geweest sedert 1981 toen op de 26ste -22,8OC werd afgelezen. Heel bijzonder is ook de dikte van het sneeuwdek. Er lag daar gisterochtend 116 centimeter en zoveel sneeuw heeft daar rond deze tijd in tenminste 15 jaar niet meer gelegen. Bij ons geen winterse perikelen. Om 12 uur gistermiddag waren diverse stations in het zuiden van het land al tot 18OC gevorderd ofwel de eerste warme voorjaarsdag van 1993 was bijna een feit.

Vandaag in het oosten/ zuidoosten nog warmer maar vanmiddag kans op een plaatselijke bui en in het westen en noorden afkoelend.

Vanavond en de komende nacht worden op meer plaatsen regen en onweersbuien verwacht onder invloed van een frontale storing. Ook donderdag overdag hebben we nog last van het front. Daarna afnemende regenkansen en opnieuw warmer!

Weersverwachting voor donderdag: Veel bewolking en vooral in de oostelijke helft van het land regen of buien.

Middagtemperaturen rond 15OC en een zwakke veranderlijke wind.

Woensdag zon onder:20.44 uur Donderdag zon op: 6.26 uur

Reageer op dit artikel