nieuws

Pilkington K Glass in po Ecolonia

bouwbreed

Voor het po ‘Ecolonia dat in Alphen aan den Rijn gestalte krijgt, is Pilkington K Glas gekozen als ‘milieubewuste

glasvoorziening. Het po, bestaande uit ongeveer honderd vrije sectorwoningen, is een initiatief van Novem, de Nederlandse vereniging voor energie en milieu. Het wordt gebouwd door het BNG.

Het Pilkington K Glass, dat overigens twee jaar geleden door Pilkington Glass Limited te St Helens in Engeland is ontwikkeld, kenmerkt zich door een gering warmteverlies en beperking van condensvorming. Het glas heeft een speciale metaaloxyde coating.

Daardoor worden de zonnestralen gemakkelijk doorgelaten, maar wordt de warmte van binnenuit de woning gereflecteerd, zodat weinig in de woning opgewekte warmte verloren gaat. Gewoonlijk wordt een dergelijke warmteisolatie bereikt met drievoudig glas.

Reageer op dit artikel