nieuws

Nieuw onderzoek naar verbinding Twente-Mittelland-kanaal

bouwbreed

Rijkswaterstaat is begonnen met onderzoek naar de mogelijkheden van doortrekking van het Twentekanaal naar het Mittellandkanal bij Rheine in Duitsland.

Al eerder voerde Rijkswaterstaat onderzoek naar de doortrekking van het kanaal uit.

Dit keer wordt echter samengewerkt met het Duitse Bundesverkehrsambt. Het nieuwe onderzoek wordt gedetailleerder. Zo worden er een kostenbatenanalyse en een prognose opgesteld van het aantal schepen dat van de vaarweg gebruik zal maken.

De aanleg van het ontbrekende, circa veertig kilometer, lange kanaaldeel tussen het Nederlandse en het Duitse waterwegennet vergt een bedrag tussen de f. 1 tot f. 1,5 miljard gulden. Het onderzoek moet de politiek in Den Haag, Bonn en Brussel materiaal in handen geven om te beslissen of de vaarweg er al of niet moet komen. De resultaten van de studie worden begin volgend jaar verwacht.

Reageer op dit artikel