nieuws

MiniGas gasmonitor klein en robuust

bouwbreed

Groeneveld-Dordrecht BV heeft een nieuw apparaat voor gasdetectie in zijn leveringsprogramma opgenomen:de MiniGas. Het is een monitor in zakformaat waarin alle voordelen van de huidige elektronica en computertechnieken zijn verwerkt.

Het apparaat is eenvoudig met een knop te bedienen en geeft doorlopende informatie over de aanwezige gasconcentraties en de MAC-waarden per tijdgewogen gemiddelde van vijftien minuten of per acht uur.

Zodra het apparaat wordt ingeschakeld, voert het apparaat een zelftest uit om zekerheid te geven dat de monitor volledig operationeel is. Daarnaast wordt iedere tien seconden een geluidssignaal afgegeven om te bevestigen dat de monitor werkt.

De MiniGas monitor kan worden uitgevoerd met een, twee of drie sensoren:voor brandbare gassen, toxische gassen (zoals zwavelwaterstof en koolmonoxyde) en zuurstof.

Hierbij zijn de alarmwaarden ingesteld volgens de nationale MAC-lijst.

De monitor heeft een zinken behuizing die speciaal is vervaardigd voor toepassing in explosiegevaarlijke gebieden.

Daar dit soort monitoren nogal eens worden gebruikt in gebieden met een hoog geluidsregiem is de monitor uitgerust met een aansluiting voor een oortelefoon. De voeding geschiedt door middel van een batterij of oplaadbare accu, die wordt geladen door een snel/normaal laadsysteem in bijgeleverd accublok.

Op de display, die met verlichting is uitgerust, wordt de waarde van de gemeten gassen goed leesbaar weergegeven. Het STEL en TWA alarm voor toxische gassen is continu ingeschakeld. Ter bescherming van de gebruiker is zowel in de halsriem als in de polsriem een veiligheidsmechanisme ingebouwd.

Reageer op dit artikel