nieuws

Metalen spreidplug voor brandgevaarlijke situaties

bouwbreed

De meest toegepaste bevestigingsplug voor houtdraden is de kunststof muurplug. Deze plug wordt vervaardigd uit verschillende soorten kunststof die echter een ding gemeen hebben:bij invloed van warmte verliezen zij hun uittrekwaarden terwijl bij direct vlamcontact de pluggen smelten of zelfs meebranden. De bevestiging zal hiermee loslaten. Dit kan desastreuze gevolgen hebben als het de bevestiging van een gasleiding betreft. Bij waterleidingen kan dit leiden tot buisbreuk en daardoor waterschade.

Om deze problemen te ondervangen brengt J. Van Walraven BV een metalen spreidplug op de markt. Deze plug is uitgevoerd in elektrolytisch verzinkt en gechromateerd bandstaal. De vormgeving voorkomt het meedraaien bij de montage en waarborgt een hoge uittrekwaarde. De gestansde inkepingen zijn voorzien van een spoed, die overeenkomt met de spoed van de houtdraad. Dit is geen voorwaarde maar maakt het aanbrengen van een houtdraadpen in de muurplug wel een stuk gemakkelijker.

De plug wordt geleverd voor houtdraadpennen met diame ter M8. De plug is 35 mm lang en binnenkort zal ook een plug met een lengte van 60 mm op de markt worden gebracht.

Overigens, in Duitsland is de toepassing van een metalen plug voor de bevestiging van gasleidigen, zowel horizontaal als vertikaal, verplicht en wordt daar tevens vaak voorgeschreven voor hangende leidingen bij alle buissoorten.

Reageer op dit artikel