nieuws

Leeuwarden geeft prioriteit aan onderhoud van wegen

bouwbreed Premium

De afdeling Weg- en Waterbouw van de gemeente Leeuwarden zal dit jaar haar hele budget besteden aan het onderhoud van wegen. Op deze manier moet een verdere achterstand worden voorkomen.

Het besluit betekent dat het onderhoud aan een aantal bruggen wordt uitgesteld.

De gemeente Leeuwarden kan dit jaar f.4,6 miljoen aan wegenonderhoud besteden. Om het totale onderhoudsprogramma naar behoren te ke uitvoeren zou nog eens f.2,6 miljoen nodig zijn. Dat geld is er niet. Het gevolg is dat wordt afgezien van onderhoud aan de Van Harinxmabrug en de Oosterbrug.

De gemeente leeuwarden beschikt nog over een aantal bruggen met verouderde houten wegdekken. Een aantal van deze bruggen, waaronder de Oosterbrug, voldoet niet meer aan de huidige normen en zal in de komende jaren compleet vernieuwd moeten worden.

De geldzorgen van de gemeente Leeuwarden zijn onder andere een gevolg van de herwaarderingsoperatie, waardoor een aantal gemeentelijke taken wordt afgestoten. Dit betekent dat de gemeente de bijbehorende gelden moet ontberen.

Reageer op dit artikel