nieuws

Lastmeters goed af te lezen op afstand

bouwbreed

Van Gool BV hijstechniek uit Beverwijk, mag zich sinds kort hoofdimporteur noemen van een groot scala aan lastmeters van de firma Straightpoint Limited uit Engeland. Diverse uitvoeringen lastmeters zijn leverbaar, van 1 tot 500 ton met een nauwkeurigheid van 0,3% gemeten bij volle capaciteit. Ze hebben geen externe stroombron nodig vanwege een batterijvoeding, de meeste zijn waterdicht en door het geringe gewicht zijn ze eenvoudig te vervoeren.

Straightpoint is al op de markt met lastmeters sinds de introductie van de Load-link in 1979. Dit apparaat is een uit een stuk hoogwaardig metaal geconstrueerde meter die toepasbaar is zowel voor het wegen als het meten van spanningen. Ze is waterdicht, licht in gewicht en uitgevoerd met een ingebouwd display. Het aanbod van lastmeters en hun toepassingen is breed. Men kent de miniweger, geschikt om het overladen van kleine trucks, kranen en heftrucks van 0,5 tot 10 ton te controleren. De load-blocks kenmerken zich door het feit dat ze als het ware door middel van een draadeind bevestigd ke worden aan elke denkbare last. Ze zijn leverbaar met of zonder display. De load-blocks zonder display zijn te koppelen aan allerlei computerapparatuur welke het verloop van spanningen over een zeker tijdsbestek registreert. Er zijn ook uitvoeringen die geschikt zijn om druk, in plaats van trekkrachten, weer te geven. Tevens levert van Gool de Jumbo Kraanweger met een warteloog en grote klephaak. Voorzien van een 76 mm hoog display, is ze duidelijk afleesbaar. Alle lastmeters hebben de mogelijkheid om op afstand, hun waarden weer te geven. Dit kan met respectievelijk, portable, desktop of wand display-units.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels