nieuws

Kwik omhoog

bouwbreed

De temperaturen gaan tijdens het weekeinde omhoog.

In een vochtige zuidwestelijke luchtstroming stijgt het kwik zondag tot circa 16 grC. Het is dan nog wel tamelijk bewolkt maar de regenkansen zijn niet groot. Na het weekeinde gaat de luchtdruk boven West- en Midden-Europa omhoog.

Tegelijkertijd komt een diepe Atlantische depressie tot stilstand ten westen van Ierland. Het gevolg is dat de stroming naar zuidelijke richtingen krimpt en de aanvoer van nog wat zachtere lucht op gang komt.

Bovendien meer zon en overwegend droog. Wat uren zonneschijn betreft kan april best een steuntje in de rug gebruiken:met name in het midden van het land. Over de eerste tien dagen in De Bilt slechts 26 uren zon (berekend uit straling) tegen normaal circa 45 uren. In het zuidwesten scheen de zon gedurende de eerste decade echter meer dan vijftig uur!

Weersverwachting voor het weekeinde: Zaterdag: Aanvankelijk veel bewolking en plaatselijk regen. ‘sMiddags ook een enkele opklaring. Middagtemperaturen rond 14 grC. De wind waait uit westelijke tot zuidwestelijke richting en is overwegend matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Zondag:Overwegend half tot zwaar bewolkt maar geen regen van betekenis. Matige tot vrij krachtig zuidwestenwind. Middagtemperaturen rond 18 grC.

Vrijdag zon onder:20.35 uur Maandag zon op: 6.32 uur

Reageer op dit artikel