nieuws

Hilversum probeert Gooilandcomplex te verkopen

bouwbreed

De gemeente Hilversum heeft besloten het Gooilandcomplex via makelaarskantoor Zadelhoff in Amsterdam te koop aan te bieden. Gooiland bestond oorspronkelijk uit een theaterzaal en groot hotel/restaurant, ontworpen door architect Jan Duiker. Een afwisseling van functies bracht enkele jaren geleden een onvoltooide restauratie/verbouwing van dit jonge monument met zich mee.

Bij de verkoop wordt een claim gelegd voor verdere restauratie. Wellicht wordt dan weer, afhankelijk van het nieuwe gebruik, een deel van de recent toegevoegde inbouw verwijderd. Eerdere onderhandelingen, rechtstreeks met een aspirantkoper, zijn afgebroken op de hoogte van de prijs.

De verkoop van Gooiland is volgens de gemeente Hilversum nodig om een problematische financiele situatie te verbeteren.

Reageer op dit artikel