nieuws

Hillen & Roosen via kort geding in gelijk gesteld

bouwbreed

De Haagse poontwikkelaar Juno Properties XVII heeft een kort geding verloren dat hij had aangespannen tegen de Amsterdamse aannemer Hillen & Roosen. Het bouwbedrijf hoeft niet als financier deel te nemen aan het grootste bouwpo van Den Haag.

Inzet voor het conflict vormt de ontwikkeling van een onroerend-goed-po van 117000 vierkante meter kantoorruimte door Juno in het Haagse Beatrixkwartier. Het architectenbureau Pei uit New York kreeg van Juno de opdracht het ontwerp te maken.

Juno meende dat het een overeenkomst had met Hillen & Roosen (H&R), dochter van de Duitse maatschappij Philip Holzmann, over de medefinanciering van de eerste fase van het po, in ruil voor de bouwopdracht en een deel van de winst. De financiering zou risicodragend zijn. Hillen & Roosen stelde afgelopen dinsdag op de zitting dat er geen overeenkomst was en dat Holzmann er geen toestemming voor zou geven aangezien er nog geen kopers of beleggers voor het bouwpo zijn. Juno leidt nu een schade van f. 59 miljoen gulden en zal hierdoor, aldus de eigen raadsman, failliet gaan. Voor aanstaande dinsdag heeft de FGHBank, de grootste financier van het po, een veiling van het onroerend goed aangezegd.

In een eerste reactie zegt Juno teleurgesteld te zijn in de uitspraak. De woordvoerder wil echter geen verder commentaar geven voordat de motivatie van het vonnis beschikbaar is.

Ook de woordvoerder van Hillen & Roosen is weinig spraakzaam. Wel zegt hij te vinden dat de uitspraak ‘tot tevredenheid’ stemt.

Een woordvoerder van de FGH-bank zegt niet uit te sluiten dat de bank zelf het po zal overnemen.

Reageer op dit artikel