nieuws

HBG verkoopt op beurs klein deel Volker Stevin

bouwbreed Premium

Het aannemingsconcern Hollandsche Beton Groep (HBG) heeft zijn belang in concurrent Koninklijke Volker Stevin (KVS) afgebouwd. Via bemiddeling van Credit Suisse First Boston is via de beurs een aandelenpakket van 7 procent aan de man gebracht. De Rijswijkse aannemer heeft nu nog een belang van 49 procent in KVS.

De beide aannnemers hadden geruime tijd een geschil toen HBG een belang van bijna 60 procent in Volker Stevin bleek te hebben opgebouwd. Het doel van HBG was de overname van KVS. Om zich te be schermen gaven de Rotterdammers preferente aandelen uit, waardoor het belang van HBG tot 35 procent werd gereduceerd. Toen beide ondernemingen een in mei 1991 een akkoord bereikten trok Volker de preferente aandelen in, waarop het belang van HBG weer steeg tot 56 procent. De overname werd voorkomen, doordat KVS haar baggeractiviteiten onderbracht bij HBGdochter Ham. Nu is een begin gemaakt met de afgesproken vermindering van het belang dat uiteindelijk zal uitkomen op 10 procent.

Een tijdsspanne is hiervoor niet vastgesteld.

Reageer op dit artikel