nieuws

Handgrepen Metropol-kranen ergonomisch gevormd

bouwbreed

Hansgrohe heeft een groot aantal innovaties op sanitair gebied gepleegd. Dit betreft onder andere het Metropol kranenprogramma met ergonomische handgrepen en een snel uitwisselbaar binnenwerk en veel andere vernieuwingen.

D-glijstang draaibaar en Dstuk stopt waar men wil.

Aktiva F6 douche produceert drie straalsoorten.

Metropol mengkraan voorzien van beugelgreep.

Metropol is een eengreepsmengkraan met een softline design. Met andere woorden:er zitten geen scherpe kanten aan de kraan, terwijl de kraan toch een zekere hoekige robuustheid uitstraalt. Uitgangspunt bij het ontwerp is

ciaal de comfortabele handteerbaarheid van de greep geweest. Daar is jarenlang onderzoek naar verricht, resulterend in deze uitvoering met ‘open’ handgreep. De beugelgreep is ergonomisch verantwoord en maakt een vingerlichte bediening mogelijk. De serie omvat een bad-, bidet-, wastafel- en douchemengkraan. De kogel van de mengconstructie is in een kardoes geplaatst, wat een snelle uitwisseling van het binnenwerk mogelijk maakt. De serie is door Hans Grohe BV te Haarlem te leveren in chroom hoogglans, mat of wit gemoffelde uitvoering.

Ecostat

Verder heeft het bedrijf de opbouwthermostaat Ecostat met de Ecostop en veiligheidsvergrendeling op de markt gebracht. Met de Ecostop-knop wordt de watertoevoer voor het douchen beperkt tot 10 liter per minuut. Voor het vullen van een bad kan de vergrendeling ongedaan worden ge maakt. Bij het dichtdraaien van de kraan springt de knop automatisch in de 10-literstand. De kraan is verder voorzien van een temperatuur-veiligheidsvergrendeling, die ook bij het vullen van een bad bewust is op te heffen. Het Ecostat-lichaam is goed geisoleerd, waardoor geen kalksporen op de kraan achterblijven en de kraan niet te heet wordt.

De Ecostat is in veel metaaluitvoeringen en kleuren te leveren.

Een ander nieuwtje is de UnicaD Glijstang. Deze heeft een lengte van 900 mm. Het schuifstuk waaraan de douche is bevestigd, is volstrekt traploos over de stang te bewegen. Daardoor is de douche precies op de juiste hoogte voor iedereen in te stellen. Bij het draaien van de douche draait de glijstang en niet het glijstuk. Bij het op en neer halen van de douche glijdt het glijstuk moeiteloos over de stang en stopt door een speciaal remsysteem feilloos op de plaats waar hij wordt losgelaten. De D-vorm van het glijstuk geeft er grote stabiliteit en sterkte aan.

Verder heeft het bedrijf de Croma handdouche geintroduceerd. Deze eenvoudige douche kent twee straalsoorten. In de ene stand wordt een gemiddelde straal geproduceerd en in de andere een turbostraal voor een krachtige massagewerking.

De douche is voorzien van het zogenoemde ‘Quiclean systeem’. Bij het verstellen van de straalsoort komen rubberen stiftjes naar buiten. Deze houden de douchegaatjes vrij van vuil en kalkaanslag. De Croma is zoals de naam al aangeeft alleen in chroom-uitvoering te leveren.

Waterdimmer

De Aktiva F6 is een handdouche die wat verder gaat. Dit is een handdouche met zes functies. Hij heeft drie straaltypes, is voorzien van het voornoemde Quiclean-systeem, een waterdimmer en een uit te wisselen binnenwerk. Door middel van een knop in de handgreep is vingerlicht het waterverbruik van 100 procent traploos tot 50 procent is te reduceren.

De Aktiva is in veel metaaluitvoeringen te verkrijgen.

Reageer op dit artikel