nieuws

Groter hefvermogen voor invalidenlift

bouwbreed Premium

Thyssen de Reus heeft zijn hefplateau voor het verticaal verplaatsen van invaliden krachtiger en groter gemaakt.

De Monolift type MPV is de opvolger van het type Vertivator.

Behalve dat het hefvermogen groter is geworden en de afmetingen van de plateaulift zijn vergroot, is de aandrijving onderhoudsarmer dan voorheen.

De lift heeft een hefvermogen van 400 kg. Dat houdt in, dat de lift gemakkelijk een rolstoel met de patient en een begeleider kan tillen. De MPV voldoet daarmee aan de ISO-norm.

De vrije ruimte tussen de toegangdeurtjes is 0,86 meter. De binnenafmetingen van het plateau zelf zijn 0,9 x 1,525 meter.

De bedieningsknoppen, zowel voor het oproepen als voor de bediening van de lift zelf, zijn uitgevoerd als ‘vasthoudknoppen’. Bij het loslaten stopt de lift. Er is bovendien een knop voor het maken van een noodstop.

De lift van Thyssen de Reus te Krimpen a/d IJssel is optimaal beveiligd. Een ‘veiligheidsboden’ voorkomt knelgevaar voor personen en opstakels, die zich onder de lift zouden ke bevinden. Zodra de bodem het opstakel raakt, stopt de lift en kan dan alleen nog maar naar boven. De minimum hefhoogte van de invalidenlift bedraagt 0,64 meter en de maximale 1,80 meter.

Reageer op dit artikel