nieuws

Grondverzetmaterieel tilt Geveke uit het diepe dal

bouwbreed Premium

Geveke lijkt uit het dal te klimmen. Voor het eerst in twee jaar werd de afgelopen maand in Zweden winst gemaakt op de verkoop van grondverzetmachines. In Nederland kenmerken deze activiteiten zich door een goede start in de eerste drie maanden van dit jaar.

De in Amsterdam gevestigde handelsgroep ondervindt veel last van de stagnerende afzet van grondverzetmachines in Nederland, Duitsland en Scandinavie. Als gevolg hiervan sloot de onderneming 1992 af met een verlies van f. 20 miljoen.

Op de onlangs gehouden aandeelhoudersvergadering stelde de directie dat de orderportefeuille per ultimo maart gelijk is aan die van 1992. Geveke ziet dan ook geen aanleiding om de winstverwachting te herzien.

De maatregelen tot reorganisatie moeten ervoor zorgen dat het handelsbedrijf dit jaar weer winst maakt. “Bij een terugval van de markt die verder gaat dan op dit moment is te voorzien, zullen aanvullende reorganisatiemaatregelen worden getroffen.”

Inmiddels heeft men besloten om de activititeiten van ICE, actief in funderingstechnieken, in Engeland te verkopen.

De verlieslatende activiteiten van deze onderneming trokken het resultaat van ICE BV in de rode cijfers.

Tijdens de vergadering meldde de Geveke-top in Duitsland geen verliezen meer te tolereren. Als gevolg van organisatorische problemen leden de verkopen van lifttrucks verlies.

De markt in Duitsland voor dit produkt trekt op dit moment aan.

Reageer op dit artikel