nieuws

Geberit heeft opvolger hooghangend reservoir

bouwbreed Premium

Ondanks de krimpende markt voor hooghangende reservoirs heeft Geberit toch besloten een opvolger voor de huidige twee modellen te introduceren. Het betreft een modificatie van een laaghangend model.

Het reservoir is in tegenstelling tot het gangbare, te leveren met een deksel. Door de uitvoering en kunststof materiaalgebruik heeft het geen last van condensatie.

Het reservoir wordt standaard geleverd met een trekhefboom.

Het is echter ook geschikt voor pneumatische bediening. De nieuwe uitvoering heeft geen prijsconsequenties ten opzichte van de gangbare modellen.

Laaghanger

Verder heeft het bedrijf een nieuw laaghangend reservoir op de markt gebracht. Dit betreft de Geberit Eurostar. Door een nieuw bodemklepsysteem is het reservoir standaard op slechts zes liter water ingesteld ter besparing van leidingwater.

Door een simpele draai van het bovengedeelte van de bodemklep is de instelling te veranderen in negen liter. Het is volgens Geberit BV te Nieuwegein namelijk zo, dat closetpotten voor zes liter gebruik nog slechts weinig beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Daardoor kan het voorkomen dat potten geschikt voor negen liter spoeling met zes liter onvoldoende worden gespoeld.

Met het Eurostar reservoir kan men derhalve alle kanten op.

Het heeft bovendien een geringe diepte van 130 mm, waardoor de closetpot dicht tegen de achterwand is te plaatsen, waardoor men meer voetenruimte overhoudt.

Reageer op dit artikel