nieuws

Financiering China Park in Haren vrijwel rond

bouwbreed

Hortus Botanicus De Wolf in Haren kan waarschijnlijk binnenkort beginnen met de aanleg van een China Park. De colleges van B en W van Haren en Groningen en GS van de provincie Groningen willen hiervoor elk f. 630000 beschikbaar stellen.

Een subsidie-aanvraag voor bijna f. 2 miljoen uit het Integraal Structuur Plan Noorden des Lands is nog in behandeling. Binnenkort wordt hierop een postitief antwoord verwacht en daarmee zal het Nederlandse deel van de financie ring rond zijn. Het China Park krijgt een oppervlakte van 6000 vierkante meter en moet een soort visitiekaartje van de Volksrepubliek China in Nederland worden. Het is het derde China Park ter wereld dat buiten China verrijst. De andere parken staan in Sidney en Montreal.

Met het park in Haren is een investering van in totaal f. 6,1 miljoen gemoeid. De Chinese stad Shanghai heeft hiervoor al f. 1,7 miljoen toegezegd. Uit diverse fondsen is nog zes ton toegezegd.

Reageer op dit artikel