nieuws

Dubbeltrim Plus fixeert dakrandafwerking

bouwbreed

Alprokon Aluminium heeft het Dubbeltrim Plus op de markt gebracht. Het maakt volgens het bedrijf een eind aan elk fixatie-probleem bij dakranden. De trim is heel geschikt om te worden toegepast op problematische ondergronden waaronder steenachtige.

Bij montage van een dakrandafwerking op beton bijvoorbeeld, treft men niet zelden dakopstanden aan die niet vlak en recht zijn. Het is zelfs mogelijk dat de randen schuin lopen. Met de Dubbeltrim Plus is een volstrekt rechtlopende waterdichte dakrandafwerking te realiseren. De trim bestaat uit een aluminium onderprofiel en een bovenkap. Het onderprofiel is, na omslag van de eerste dakrandafwerklaag, op de dakopstand vast te zetten met roestvaststalen kruiskopschroeven. Deze eerste laag bevindt zich dan derhalve in het onderste compartiment van het profiel. De tweede laag wordt in het bovenste compartiment van het profiel gescho ven. In dit deel is in het profiel een kantelnok opgenomen, waarin fixeer klemprofielen, eveneens van aluminium, draaiend de tweede dakrandstrook klemmend tot in de nok van het profiel vastzetten.

Voorwaarde daarbij is wel dat de dakbedekking de juiste dikte heeft van ongeveer 4 mm.

Als de fixeerklemmen eenmaal zijn vastgeklikt is met behulp van roestvaststalen imbusschroeven M5x6, de aluminium bovenkap aan te brengen.

Deze is aan de onderkant te voorzien van een comprimeerbare kunststofband. Op deze wijze is een volstrekt waterdichte randafwerking verkregen.

Alprokon Aluminium te Barendrecht beschikt over een dubbeltrim met een dakrandoplegbreedte van 50 en 75 mm. De gevelafdekhoogte van de bovenkap is 60 of 80 mm.

De standaardlengte van het onderprofiel en het bovenkapprofiel is 3 meter. Bij de dubbeltrim behoren bijpassende hoekstukken, de koppelplaatjes en de voornoemde fixeerklemmen. De bovenkap is te leveren in geanodiseerde uitvoering of in een willekeurig gemoffelde kleur.

Reageer op dit artikel