nieuws

Depressies bepalen weerbeeld

bouwbreed

De aanloop naar het Paasweekeinde wordt wisselvallig en onstuimig.

Nabij NW-Ierland arriveert maandag een voor deze tijd van het jaar ongewoon diepe stormdepressie van 960 hPa.

Het systeem verplaatst zich over Schotland naar de Noordzee. Daar aangekomen wordt het systeem gelukkig snel minder diep. Een voorjaarsstorm blijft zodoende achterwege. Wel perioden met regen of buien.

Verder schommelen de middagtemperaturen rond 12 grC. Voor de tweede helft volgende week lopen de modellen uiteen. De Eurocomputers verwachten dat een nieuwe depressie op de Oceaan blijft liggen waardoor de stroming boven WestEuropa naar het zuiden gaat.

Dat zou een heel gunstig effect ke hebben op de Paastemperaturen. De Duitsers laten het wisselvallige weer echter voortduren. April opende opmerkelijk zacht in het oosten van het land. Het KNMI station Nieuw Beerta in oostelijk Groningen registreerde een maximum temperatuur van 19.5 grC. Op maandag noteerde de meetpost nog ‘slands laagste maartminimum van -6.8 grC.

Over overgang gesproken…

Weersverwachting voor dinsdag: Veel bewolking en perioden met regen of buien.

Middagtemperaturen tussen 9 grC en 13 grC. De wind waait uit het zuidwesten, is boven land krachtig en aan de kust hard of stormachtig.

Maandag zon onder:20.16 uur Dinsdag zon op: 7.01 uur

Reageer op dit artikel