nieuws

Den Haag wisselt ervaringen stadsvernieuwing uit

bouwbreed

De gemeente Den Haag gaat haar ervaringen met de stadsvernieuwing uitwisselen met Dublin, Manchester, Glasgow en Piraeus. Daartoe zal de Haagse wethouder Noordanus maandag een overeenkomst ondertekenen.

Het is de bedoeling dat de steden informatie en deskundigen op het gebied van stedelijke vernieuwing uitwisselen.

Daarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat bij de bouw van grootschalige nieuwbouwpoen tegelijkertijd geinvesteerd moet worden in welzijn, cultuur en de leefomgeving.

Het programma duurt een jaar en wordt begeleid door de Raad der Europese Gemeenten en Regios. Het po, dat f.330000 gaat kosten wordt voor 60% gefinancierd door de Europese Commissie. Het restant wordt gefinancierd door de vijf betrokken steden.

Reageer op dit artikel