nieuws

Deense hangbrug wordt echt groot

bouwbreed

In Denemarken wordt in opdracht van Storebaelt, een onderneming waarin de Deense staat voor 100% deelneemt, een vaste oeververbinding aangelegd die Kopenhagen met het vaste land van Europa zal verbinden. Het po bestaat uit drie deelpoen:aanleg van een brug -voor zowel auto- als treinverkeer- over het westelijke vaargeul van de Grote Belt, aanleg van een geboorde tunnel onder de oostelijk vaargeul en aanleg van een grote hangbrug met een doorvaarthoogte van 65 meter over de oostelijke vaargeul bij het eiland Sjealland met daarop Kopenhagen.

De pylonen van de Oostbrug worden gefundeerd op grote caissons met een grondoppervlakte van 78×35 meter. Op de foto het verslepen van de eerste caisson van het bouwdok naar de plaats van bestemming. Na positionering zal daarop de pyloon worden gebouwd, die een hoogte krijgt van 254 meter.

Lees verder pagina 3

Reageer op dit artikel