nieuws

AutoCad werkt handiger onder Windows

bouwbreed

Het meest gebruikte cad-pakket ter wereld, AutoCad , wordt sinds kort ook in een Windows-versie geleverd. Uitgegaan wordt van een standalone situatie onder Windows 3.1 Deze versie van AutoCad Release 12 is speciaal ontwikkeld om nieuwe gebruikers van cad-software zo snel en eenvoudig als mogelijk is met AutoCad te laten omgaan. De prestaties zijn volledig vergelijkbaar met die van de versie die onder DOS draait. Maar uiteraard heeft de gebruiker van dit nieuwe pakket het voordeel van de eenduidigheid en flexibiliteit van de Windows-omgeving. Deze eigenschappen zouden ook de ervaren Cad gebruiker er toe ke overhalen met deze versie aan de slag te gaan.

Onder Windows kan AutoCad immers, net als andere pakketten, verschillende malen ge start worden. Dit leidt er toe dat een deel van een tekening uit een bepaalde sessie kan worden overgeheveld naar een tekening uit een andere sessie, terwijl bovendien bijvoorbeeld een andere tekening tegelijkertijd geplot kan worden. Ook ke via de windows-omgeving gegevens en tekeningen van andere toepassingen gebruikt worden.

Tal van andere niet windowsgerelateerde vernieuwingen sieren het pakket. Zo kan met Aerial View een gebruiker snel pannen en zoomen op een deel van de tekening en via het render-window verschillende gerenderde beelden tegelijk bekijken.

De ondersteuning voor digitizers is verbeterd. Hierdoor kan zelfs zonder muis gewerkt worden. AutoCad Release 12 voor Windows kost f. 9750,- exclusief btw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels