nieuws

Aanhoudend warm

bouwbreed

Kleinschalige ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat de stroming de afgelopen dagen nog niet echt in de oosthoek belandde.

Met name in de kustgebieden kon daardoor een zeewind opsteken waardoor de temperatuur vooral zondagmiddag de 20OC niet haalde. In Zeeuws-Vlaanderen kwam het doorgaans warme Westdorpe niet verder dan 17.3OC. Het bleef echter wel op de meeste plaatsen droog en ‘versluierd’ zonnig.

Deze week door-zettende oostenwinden waarmee aanhoudend warme lucht wordt aangevoerd. Tot en met Koninginnedag blijft het vrijwel overal droog, vrij zonnig en warm met maxima tussen 20OC en 25OC. Het voortreffelijke aprilzomertje, op veel plaatsen wordt een voor april unieke reeks van warme dagen op rij opgebouwd, blijft in het zadel dankzij de komst van een Scandinavisch hogedrukgebied. Het systeem houdt depressies op grote afstand maar een lagedrukgebied boven ZW-Europa is wel van belang om de ooststroming gaande te houden.

Weersverwachting voor woensdag: Droog en overwegend zonnig weer. Middagtemperaturen rond 22OC maar met name in het noordelijk kustgebied enkele graden lager. Matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit richtingen tussen oost en noordoost.

Dinsdag zon onder:20.54 uur Woensdag zon op: 6.14 uur

Reageer op dit artikel