nieuws

Zwakke stemming OG treft Innovest

bouwbreed

Innovest, onroerendgoedmaatschappij van de Internationale Nederlanden Groep, heeft over het afgelopen jaar een negatief totaal beleggingsresultaat behaald van f. 73,6 miljoen tegen f. 156,6 miljoen over 1991. De zwakke stemming op de vastgoedmarkten leidde tot een waardevermindering van de beleggingen met f. 52,3 miljoen.

Het directe beleggingsresultaat (huren) daalde van f. 44,5 miljoen tot f. 36,2 miljoen. Het indirecte resultaat (waardemutaties van de portefeuille) verbeterde van f. 201,1 miljoen negatief tot f. 109,8 miljoen negatief.

Voor 1993 voorziet Innovest dat het directe beleggingsresultaat niet veel zal afwijken van dat over 1992. De maatschappij handhaaft haar verwachting dat het directe resultaat de eerstvolgende jaren voldoende zal zijn om de dividenduitkering op het huidige niveau te houden.

Omdat de onroerendgoedmarkten nog weinig stabiel zijn, mag -los van wisselkoers–effecten- geen stijging van de intrinsieke waarde per aandeel worden verwacht.

Reageer op dit artikel