nieuws

Winst Koppelpoort omhoog met 21 procent

bouwbreed Premium

Koppelpoort (investeringsgoederen) heeft vorig jaar een nettowinst na belastingen geboekt van f. 2,9 miljoen. Dat is 21 procent meer dan een jaar geleden.

De omzet steeg licht van f. 49,7 miljoen tot f. 52,5 miljoen. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening nam toe van f. 3,2 miljoen tot f. 4,2 miljoen. De winst per aandeel is gestegen van f. 23 tot f. 28.

Voorgesteld wordt het dividend vast te stellen op f. 18 per aandeel van f. 50 nominaal te gen f. 15 vorig jaar. De verbetering is mede te danken aan de terugkeer van de rust in en rondom de onderneming. In 1991 ontstond er grote ruzie in de tent toen bleek dat de Duitse toeleverancier Orenstein und Koppel in het geheim een groot belang in Koppelpoort had opgebouwd en daardoor de meerderheid van de aandelen (52 procent) in bezit had.

Ondanks de huidige economische situatie verwacht Koppelpoort in 1993 een voortgaande omzetverhoging te ke behalen.

Reageer op dit artikel