nieuws

Voorjaarsachtig

bouwbreed

Het is gisteren met de wolkenvelden nogal meegevallen.

Aan het begin van de middag waren de meesten reeds naar Duitsland afgevoerd. Doordat de aangevoerde lucht zachter was konden de temperaturen voor het eerst sedert het lauwe januariweer massaal tot boven de 10 grC stijgen. Tegen een uur ‘smiddags meldde Dordrecht al bijna 12 grC. Aan het voorjaarsachtige weer komt voorlopig geen einde. In een zuidelijke stroming tussen Atlantische lagedruk en continentale hogedruk worden tot en met het weekeinde temperaturen tussen 12 grC en 15 grC verwacht. Heerlijk lenteweer dus, te meer daar de zon regelmatig schijnt en het over het algemeen droog blijft.

Extreem koud op de eilandenarchipel Spitsbergen.

Svalbard noteerde gisternacht -32,5 grC en op een winderig Hopen gevoelstemperaturen onder minus 50 grC.

Weersverwachting voor vrijdag: Enkele wolkenvelden, ook zon en geen regen van betekenis.

Matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Middagtemperaturen rond 13 grC.

Donderdag zon onder:18.33 uur Vrijdag zon op: 6.59 uur

Reageer op dit artikel