nieuws

Vochtmeting in betonnen en zandcement vloeren

bouwbreed

Mol Bouwsuper te Dordrecht heeft de Tramex vochtmeter op de Nederlandse markt gebracht. Met deze vochtmeter, met de type-aanduiding C.E., is het mogelijk het vochtgehalte te meten in betonnen en zand-cement vloeren zonder het oppervlak te beschadigen door boor- en/of hakwerk.

Het vochtmeet-apparaat werkt door middel van twee aan de onderzijde gemonteerde vlakke elektroden die lage frequentie signalen uitzenden. Door nu het weerstandsverschil te meten tussen vochtig en droog beton kan het apparaat het gemiddelde vochtgehalte tot een diepte van ongeveer tien cm meten.

Op de analoge schaal kan het vochtgehalte tussen 1 en 7 procent worden afgelezen.

Daarnaast kan men nog waarden aflezen op een relative schaal die loopt van 0 tot 100 procent.

Voor de gebruiker is deze vochtmeter een zeer handzaam apparaat met zijn afmetingen van 150 x 75 x 33 mm en een gewicht van slechts 298 gram.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels