nieuws

Tweede fase van uitbreiding kaaspakhuis uitgesteld

bouwbreed

De tweede fase van de uitbreiding van het kaaspakhuis van zuivelcooperatie De Goede Verwachting in Balk is voorlopig uitgesteld. De overheid wil volgens het ontwerp van de Structuurnota Groene Ruimte in de Friese Zuidwesthoek 1800 hectare landbouwgrond een natuurbestemming geven.

De opdracht van f. 3 miljoen die onder directie van BCZ Friesland uit Leeuwarden door aannemer J. van der Veer uit Balk en konstruktiebedrijf Ybema BV uit Tijnje uitgevoerd zou worden blijft voorlopig in de ijskast liggen. Wel hebben de bedrijven de eerste fase van de plannen, een opdracht voor f. 4,5 miljoen, afgerond.

Daarmee beschikt De Goede Verwachting nu over een kaaspakhuis om 300 ton kaas op te slaan. De uitgestelde tweede fase beoogt verdubbeling van deze capaciteit.

De zuivelcooperatie zag de natuurplannen al op zich afkomen en deelde de uitbreiding van het kaaspakhuis om die reden in twee fases in. Omdat het werk voor de tweede fase nog niet was uitbesteed, ke de bouwers geen schadeclaims indienen.

Het wachten is nu op de effecten die de bezwaarschriften van onder andere de De Goede Verwachting hebben op de definitieve versie van de Structuurnota Groene Ruimte die in de loop van dit jaar vastgesteld zal worden.

Reageer op dit artikel