nieuws

PvdA wil R&D sneller afschrijven

bouwbreed

Bedrijven moeten investeringen in onderzoek en ontwikkeling versneld ke afschrijven. Dat voorstel doet de PvdA-fractie donderdag in een overleg met minister Andriessen van Economische Zaken over het Nederlandse industriebeleid. Door het plan wordt vooral het midden- en kleinbedrijf aangemoedigd te investeren in onderzoek en ontwikkeling, aldus het PvdAkamerlid Van Gelder.

Het voorstel van de PvdA komt erop neer dat bedrijven voor de belasting meer kosten voor onderzoek en ontwikkeling ke aftrekken dan eigenlijk is gerechtvaardigd. Zo krijgen ze een soort fiscale premie op dergelijke investeringen en ke ze een buffer vormen. Dat is volgens Van Gelder nodig, omdat vooral kleinere bedrijven in de huidige periode van economische teruggang op dergelijke posten fors bezuinigen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels