nieuws

Polycarbonaat golfplaat komt uit Italie

bouwbreed

Albintra NV te Broechem in Belgie introduceert een kunststof golfplaat, geschikt voor de renovatie van industriele daken. Het is de ‘Thermonda van fabrikant Polyu` Italiana S.p.A. te Arluno in Italie. De golfplaten zijn 1097 mm breed, hebben een werkende breedte van 1050 mm en overlappen elkaar met 47 mm. De golf-op-golf afstand is 177 mm, de dikte van de plaat is 6 mm en de hoogte van elke golf is 51 mm, zodat de plaat in totaal 63 mm hoog is. Het produkt is gemaakt van geextrudeerd polycarbonaat in drie lagen. De doorsnede wordt gekenmerkt door luchtkanalen, die de golfplaat een isolatiewaarde geven van 3,2W/m2K.

Volgens de leverancier zijn Thermonda golfplaten licht van gewicht (2,5 kg/m2) en zelfdovend (klasse B1 volgens DIN4102). Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren (cementgrijs, rood en ‘testa di moro’ ofwel ‘zo zwart als het hoofd van een moor’) en in drie lichtdoorlatende uitvoeringen, vergelijkbaar met helder, opaal- en rookglas. De heldere versie laat 83 procent van het daglicht door.

Reageer op dit artikel