nieuws

Overwegend lenteachtig

bouwbreed

Het blijft voorlopig rustig, overwegend droog, periodiek zonnig en zacht voorjaarsweer.

Vanaf de Oceaan wordt namelijk een hogedrukbrug geslagen naar het Europese vasteland. Alleen zwakke fronten werpen nu en dan een lichte smet op het blazoen van de maartlente. Op het Europese vasteland en in Scandinavie regeert Thialf nog met ijzeren vuist. In de Roemeense hoofstad Boekarest lag de sneeuw begin vorige week 73 cm hoog en in Lapland, waar plaatselijk anderhalve meter sneeuw ligt, werd vrijdagochtend lokaal onder -30 grC geregistreerd.

Weersverwachting voor dinsdag: Wolkenvelden, ook zon en vrijwel overal droog. Naar west ruimende, meest matige wind en middagtemperaturen tussen 10 grC en 15 grC.

Maandag zon onder:18.40 uur Dinsdag zon op: 6.50 uur

Reageer op dit artikel