nieuws

Overhead ROB-garagedeur bestaat uit twee delen

bouwbreed

Op de ijzerwarenbeurs in Keulen is de ROB-garagedeur gepresenteerd. Deze houdt het midden tussen een overheaddeur en een sectiedeur. Deze uitvoering bestaat uit twee helften, die middels zware scharnieren aan elkaar zijn verbonden.

In tegenstelling tot de gangbare sectiedeuren is hier geen gebruik gemaakt van een veersysteem, maar van twee contragewichten. Deze zijn zowel aan beide zijden als aan een zijde van de deur aan te brengen. Ze zorgen ervoor dat de deur in elke gewenste stand open blijft staan. Bij het openen van de deur zal deze in de meeste gevallen uitkomen boven de onderkant van de bovendorpel.

Halverwege, ter plaatse van het scharnierpunt, zorgt de detaillering ervoor dat vingers niet tussen de deur bekneld ke raken. Ter plaatse voorkomt een rubberslab dat regenwater of wind naar binnen komt.

De deur zelf, vervaardigd van hout, is in diverse decoratieve uitvoeringen te verkrijgen, ook in een vorm met een gebogen bovendorpel. Door zijn eenvoudige constructie ligt de prijs van deze ‘bi-sectiedeur’ vrij laag in vergelijking met de gangbare sectiedeuren, aldus fabrikant Louage & Wisselinck uit Ardooie (Belgie).

Reageer op dit artikel