nieuws

Omzet van Redland vertoont stijging

bouwbreed

De Engelse producent van bouwmaterialen Redland heeft een goed jaar achter de rug. Ondanks de inzakkende bouwnijverheid in vooral Engeland wist de onderneming haar omzet met Bpnd 586,3 miljoen op te voeren tot Bpnd 2,089,9 miljard.

De winst voor belasting steeg van Bpnd 186 miljoen naar Bpnd 221,5 miljoen. Vooral de dakbedekking heeft volgens het concern goed bijgedragen aan de winst.

Het Engelse bedrijf kwam begin deze week in het nieuws omdat de activiteiten in Spanje werden verkocht aan het ZuidAfrikaanse Minorco. Redland is sinds vorig jaar bezig zijn activiteiten te stroomlijnen.

Het Engelse bedrijf is in Nederland actief via Redland Dakprodukten en Kleidakpannen Nederland. Deze laatste onderneming is de grootste producent van keramische dakpannen in Nederland.

Reageer op dit artikel