nieuws

Nieuwe Tracewet halveert procedure voor aanleg infrastructuur

bouwbreed

De procedures voor het vaststellen van traces voor de aanleg van infrastructuur van landelijk belang worden in de nieuwe, binnenkort in de Tweede Kamer te behandelen, Tracewet aanzienlijk verkort.

Duurt de gemiddelde vaststelling van een trace nu nog zon acht jaar, met de nieuwe Tracewet is een procedure (van beleidsvoornemen tot tracebesluit) van circa drieenhalf jaar zeer goed haalbaar. Een en ander bleek gisteren op een persbriefing over de Tracewet op het ministerie van verkeer en waterstaat in Den Haag.

De huidige Tracewet kent volgens het Kabinet verschillende bezwaren. Momenteel vindt er bijvoorbeeld geen integrale belangenafweging plaats, omdat er in feite twee procedures worden gevolgd. In de nieuwe wet wordt het ministerie van VROM nadrukkelijker betrokken bij de tracevaststelling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels