nieuws

Nieuw onderzoek omwonenden Neproma-terrein in Arnhem

bouwbreed Premium

De GG en GD in Arnhem gaat de omwonenden van het voormalige terrein van de wasserij Neproma in Arnhem opnieuw onderzoeken. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bekendgemaakt.

De grond op het terrein is zwaar vervuild. Bij onderzoek in het najaar van 1992 bleek dat meer dan de helft van de bewoners te grote hoeveelheden van de stof PER in de uitademingslucht had. Dat werd veroorzaakt doordat dampen van oplosmiddelen in de grond van het terrein via de kruipruimtes in de woningen terecht kwamen. De gemeente heeft sindsdien isolerende maatregelen getroffen, zoals schuimbeton tussen de kruipruimtes en de vloer alsmede ventilatieroosters onder de woningen.

Het herhaalde onderzoek is volgens de GG en GD vooral bedoeld om te meten of de door de gemeente genomen maatregelen afdoende zijn geweest.

Niet bekend

Reageer op dit artikel