nieuws

Nieuw nagelapparaat voor beton

bouwbreed

Geruime tijd is de Bostitch Markt III 812 het enige perslucht nagelapparaat voor beton geweest. Max, een met Bostitch gelieerde fabriek, heeft nu echter een opvolger ontwikkeld die thans door Dekker Hechttechniek wordt verkocht.

In tegenstelling tot zijn voorganger ‘klopt’ deze Max CTN300 de bevestiger met meerdere slagen in het beton, waardoor het mogelijk is de mate van verzinking nauwkeurig te bepalen. Het nieuwe apparaat verwerkt nagels en pinnen in lengten van 22 tot 65 mm. Beide zijn standaard gegalvaniseerd. De nagels hebben een gehard stalen punt en trompetvormige kop van o7 mm. Daardoor laten zij zich uitstekend verzinken en leveren vlak werk. Ze worden vooral toegepast voor het bevestigen van hout op beton, waarbij de penetratie zon 15 tot 20 mm bedraagt.

De pinnen hebben een platte, schijfvormige kop van o8 mm zodat ze in bepaalde gevallen een betere bevestiging leveren doordat de kop het te bevestigen materiaal over een groter oppervlak vastdrukt. Ze worden geleverd met een kunststof geleidingsring, die ervoor zorgt dat de pin rechtstandig het materiaal binnendringt. De pinnen worden vooral toegepast voor het vastzetten van metalen dragers, beslag, smeedwerk enzovoort op beton. De penetratie daarbij bedraagt 20 tot 25 mm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels