nieuws

‘Nederland niet in de uitverkoop’

bouwbreed

De Nederlandse investeringen in het buitenland bedroegen vorig jaar f. 19,1 miljard, terwijl de buitenlandse investeringen in ons land f. 9,2 miljard bedroegen. Deze cijfers maakte mr. L.A. Geelhoed, de hoogste ambtenaar van het ministerie van economische zaken in Amsterdam bekend.

Op het congres ‘Nederland in de uitverkoop’ stelde hij dat daarmee dus geen sprake is van uitverkoop van Nederlandse bedrijven, maar dat ons land wel in de etalage staat als vestigingsplaats voor het internationale bedrijfsleven. Voor het behoud van de aantrekkingskracht van ons land zijn volgens Geelhoed van belang:technologische vernieuwing, verlaging van de druk van belastingen en premies en meer investeringen door de overheid, vergroting van het percentage mensen dat betaalde arbeid verricht, een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, en het oplossen van verkeersknelpunten.

Reageer op dit artikel