nieuws

Mergelland legt nog dit jaar wegencircuit aan

bouwbreed

In het 10400 ha grote ruilverkavelingsgebied Mergelland in Zuid-Limburg wordt medio 1993 begonnen met de uitvoering van een wegencircuit.

Naast werkzaamheden ten behoeve van de recreatie worden ongeveer negentig waterbuffers met leegloopmogelijkheden aangelegd. De uitvoering vergt f. 4 miljoen.

De verbetering aan de wegen, met name fietspaden, wordt vermoedelijk in juni 1993 openbaar aanbesteed. De plannen zijn ontwikkeld door het adviesbureau Heidemij. Voor het wegencircuit en waterbeheersing is 92 ha en voor de reservaatvorming 689 ha gereserveerd. In het kader van de natuurontwikkeling is voor het aanleggen van verbindingszones voor beschermde diersoorten 30 ha bestemd. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van Ruilverkavelingscommissie Mergelland in Wijlre.

Reageer op dit artikel