nieuws

Makelaardij is tevreden over Trendbrief

bouwbreed Premium

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is tevreden met de Trendbrief van minister Alders en staatssecretaris Heerma. Zij ziet haar eerder gedane bewering bevestigd dat het noodzakelijk is duurdere huurwoningen, vanaf f. 490 per maand, en koopwoningen, vanaf f. 140000, te bouwen om de doorstroming te bevorderen. Het voorgestelde subsidiebeleid, dat erop is gericht de schotten uit het Besluit woninggebonden Subsidies te laten verdwijnen, zal volgens de makelaars ongetwijfeld leiden tot woningbouw, die beter is afgestemd op de lokale markt.

“Immers, op deze wijze ke, afhankelijk van de lokale omstandigheden, de subsidies voor sociale koop- en huurwoningen en de eenmalige bijdrage voor koopwoningen onderling worden uitgewisseld.”

Reageer op dit artikel