nieuws

Maij-Weggen boos op ex-minister Kroes

bouwbreed

Minister Maij-Weggen is boos op N. Kroes, voorzitter van Nederland Distributieland. Dat blijkt wel uit een interview dat de bewindsvrowu heeft gegeven aan Bouwbelangen.

Kroes zet de zaken in een verkeerd daglicht als zij stelt dat dit kabinet een achterstand laat ontstaan op het gebied van de infrastructuur, aldus Maij. Kroes is namelijk zelf verantwoordelijk voor de achterstand. “De achterstand is niet ontstaan tijdes de kabinetsperiode Lubbers drie, maar in de voorgaande periode.” Zij wijst erop dat de investeringen in de jaren 1982-1989, toen Kroes minister van Verkeer en Waterstaat was, slechts met 100 miljoen zijn gestegen van f.1900 miljoen naar circa f.2 miljard. Onder het bewind van Maij-Weggen is een aan merkelijk grotere stijging gerealiseerd:van f.2 miljard naar f.2,4 miljard in 1990 naar f.3 miljard in 1994.

“Dit kabinet heeft” , zo constateert de minister dan ook, “de investeringen behoorlijk opgevoerd. De beeldvorming dat dit kabinet onvoldoende zou doen aan infrastructuur is niet juist. Ik ga ervan uit dat zeker mevrouw Kroes beter zou moeten weten.”

Dat wordt door de minister even verder in het interview nog eens herhaald: “Ik ben de eerste die zegt: we moeten de komende tien jaar nog heel veel aan infrastructuur bouwen, maar ik vind wel dat, waar ik een erfenis heb gekregen waaraan ik veel heb moeten wijzigen en hard heb gewerkt, zij niet de eerste is, die kritiek mag leveren. Omdat mevrouw Kroes beter moet weten.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels