nieuws

Landvision verliest kort geding

bouwbreed

De bank Pierson, Heldring en Pierson (PHP) hoeft uitlatingen over mismanagement en belangenverstrengeling aan de kant van de directie van Landvision niet te rectificeren en hoeft zich ook in de toekomst niet te onthouden van uitspraken over dit bedrijf.

De president van de rechtbank in Amsterdam, mr. J.C. van Dijk, heeft hiertoe besloten nadat Landvision in de persoon van directeur drs. P.J. Poot eerder in een kort geding deze eisen op tafel had gelegd.

Daarmee is een eerste ronde in het gevecht tussen de familie Poot en de aandeelhouders van Landinvest, waaronder PHP, in het voordeel van de laatste beeindigd.

Landvision is de directievoerder van Landinvest, het bedrijf dat gronden verwerft rond Schiphol. De ontwikkelingsmaatschappij Chipshol krijgt een optie op die gronden, gaat het bestemmingsplan wijzigen en ontwikkelt daarop bedrijfsparken.

Reageer op dit artikel